Дайджест новин Української асоціації девелоперів 8-14 червня 2024 року
June 14, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів 8-14 червня 2024 року

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події тижня, які відбулися в будівельній сфері та житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Новини членів асоціації:

Цінові прогнози від ENSO

Чи варто очікувати на здорожчання житла, розповів Раміль Мехтієв, виконавчий директор компанії ENSO, члена Української асоціації девелоперів. В блозі на LIGA.net він розібрав головні фактори, які найближчим часом впливатимуть на вартість первинної нерухомості.

Економіка та ринок нерухомості:

НОМЕ: нове житло для 2000 родин

Понад 2 тисячі українських сімей отримають нові домівки завдяки проєкту «HOME: Компенсація за зруйноване житлове майно». Фінансування забезпечить кредитна угода на 100 мільйонів євро, укладена між українським Урядом та Банком розвитку Ради Європи (СЕВ).

«Вторинка» дорожчає, «первинка» тримається

Середня вартість м² в новобудовах Києва за підсумками травня складає 54 422 грн. За даними DIM.RIA, протягом весняного періоду ціна збільшилася на 1%. Водночас на вторинному ринку столиці за той самий сезон вартість зросла одразу на 4%, а за рік – на 22%.

Житло для ВПО

600 родин внутрішньо переміщених осіб придбають нерухомість в рамках другого етапу програми «Житло для ВПО», яку реалізують Держмолодьжитло та Мінреінтеграції. Ґрант на це через банк розвитку KfW надав уряд Німеччини. Кредит ВПО видається на 30 років під 3% річних з власним внеском від 6% вартості житла.

Політика та управління:

Відставка голови Держагентства відновлення

Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм повідомив, що написав заяву на звільнення. Також він відзвітував премʼєр-міністру України Денису Шмигалю щодо ключових напрямків роботи агентства, в тому числі щодо реалізації експериментального проєкту з відновлення населених пунктів, що постраждали внаслідок війни.

Схожі новини