Дайджест новин Української асоціації девелоперів
October 7, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події в житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Новини членів асоціації:

РІЕЛ про стан ринку нерухомості

Ростислав Мельник обговорив ситуацію на ринку житла з автором програми «Go про» Олегом Радиком. Генеральний директор Корпорації Нерухомості РІЕЛ, члена Української асоціації девелоперів, розповів про зміни в цінах, попиті та портреті покупця, а також дав прогноз на майбутнє.

Економіка та ринок нерухомості:

Оновлення умов єОселі

Кабмін оновив вимоги до нерухомості за програмою єОселя. Серед головних змін – збільшення до 10 років віку житла, яке можна придбати за програмою.

Півтисячі нових ЖК під час війни

За 31 місяць повномасштабної війни в Україні розпочали продажі у 481 житловому комплексі, свідчать дані сервісу нерухомості ЛУН. Майже третина нових проєктів припадає на Львів та область – вдвічі більше, ніж на Київ і столичний регіон. Крім того, у 501 ЖК за той самий період були повністю завершені продажі квартир.

Страхування новобудов від воєнних ризиків

Нацбанк, Мінекономіки та Мінфін розробляють законопроект щодо створення загальнонаціональної системи страхування від воєнних ризиків. Зокрема передбачається, що обов’язковому страхуванню від фізичної шкоди, спричиненої війною, підлягатимуть об’єкти житлового будівництва.

Принципи відбудови України від Олени Шуляк

Голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк розповіла про 14 ключових принципів, за якими відновлюватимуть країну після наслідків великої війни. Головні з них – це безпека людей, енергоефективність, безбар’єрність і антикорупційні запобіжники.  

Політика та управління:

Старт містобудівного кадастру

В Україні запрацював адміністратор містобудівного кадастру на державному рівні. Наступний крок – навчання місцевих громад роботі з функціоналом кадастру щодо подання інформації про замовників містобудівної документації.

Схожі новини