Дайджест новин Української асоціації девелоперів 6-12 липня 2024 року
July 12, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів 6-12 липня 2024 року

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події тижня, які відбулися в будівельній сфері та житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Новини асоціації:

Як зробити житло доступнішим?

Голова правління Української асоціації девелоперів Євген Фаворов розповів про шляхи підвищення доступності нового житла для українців. Серед них, зокрема, розвиток інституту соціального житла та створення індустріальних парків, спрямованих на виробництво вітчизняних будівельних компонентів.

Новини членів асоціації:

ENSO: як змінився ринок нерухомості

Про адаптацію ринку девелопменту під час війни розповів Раміль Мехтієв, СЕО компанії ENSO, члена UA Developers. В своєму блозі на ЛіГА.net він аналізує трансформації, через які пройшла сфера первинної нерухомості за два останні роки.

Економіка та ринок нерухомості:

Повний запуск Ukraine Facility

Перша віцепрем'єр-міністерка - міністерка економіки Юлія Свириденко підписала фінансову угоду на отримання Україною грантової допомоги в €5,27 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility. Це остання угода, яка була необхідна для повноцінного запуску програми. Загалом підтримка в рамках першої складової програми Ukraine Facility становить €38,27 млрд.

єВідновлення для всіх

Власникам житла на прифронтових територіях і територіях активних бойових дій дозволили подаватись на компенсацію за програмою єВідновлення. Відтепер з урахуванням безпекової ситуації на місцях зможуть працювати комісії, які обстежуватимуть знищені та пошкоджені об’єкти.

4 роки ЄДЕССБ

Міністерство відновлення поділилося результатами 4 років роботи Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. За цей час в системі зареєстровано понад 556 тисяч дозвільних документів і видано 65,5 тисяч містобудівних умов і обмежень.

Стратегії відновлення від Олени Шуляк

Голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк назвала ключові напрями стратегії відновлення України. Серед них нова житлова політика, створення державного фонду житла та фокус на безбар’єрне середовище.

Схожі новини