Дайджест новин Української асоціації девелоперів 27 липня - 9 серпня 2024 року
August 9, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів 27 липня - 9 серпня 2024 року

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події тижня, які відбулися в будівельній сфері та житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Новини членів асоціації:

Введення в експлуатацію ЖК «Америка» та поштова адреса ЖК «Шенген» від РІЕЛ

Корпорація нерухомості РІЕЛ, член Української асоціації девелоперів, повідомила про введення в експлуатацію будинків Д-1 і Д-2 львівського ЖК «Америка». Крім того, четвертий і п’ятий будинки також розташованого у Львові ЖК «Шенген» отримали поштові адреси: невдовзі інвестори зможуть розпочати оформлення права власності.

Відбудова України від Perfect Group

Олексій Коваль, керівник проектів Perfect Group, також члена UA Developers, проаналізував післявоєнну відбудову різних міст світу. У своїй колонці для Obozrevatel він розповів, як відновлювали Берлін, Дрезден, Варшаву, Токіо та Сеул і яких інвестицій це потребувало. Світовий досвід Олексій Коваль пропонує використати при відбудові Маріуполя, Харкова, Бучі та інших українських міст, що постраждали від окупації та збройної агресії.

Резервне живлення у ЖК «Варшавський 3» від Stolitsa Group

Stolitsa Group, член Української асоціації девелоперів, розпочала проєкт забезпечення засобами резервного живлення будинків ЖК «Варшавський 3». Під час блекаутів в них функціонуватимуть водопостачання, опалення, протипожежні системи, працюватиме критичне освітлення місць загального користування та по одному ліфту в кожному під’їзді.

Економіка та ринок нерухомості:

70 девелоперів у єОселі

Придбати за програмою єОселя житло на етапі будівництва можна вже у 70 різних девелоперів, повідомляє Укрфінжитло. Наразі обрати квартиру на первинці можна у 78 житлових комплексах та 136 будинках, акредитованих п’ятьма банками-партнерами програми.

Жінки на будівництві

На базі Немішаївського фахового коледжу на Київщині розпочалося навчання першого курсу жінок-операторів будівельної техніки. Курс триватиме 9 тижнів, протягом навчання водійки отримають навички керування екскаваторами та навантажувачами.

Політика та управління:

Містобудівний кадастр як умова фінансування відновлення

Серед умов, які Україна має виконати для отримання €50 млрд від ЄС в рамках програми Ukraine Facility, є запуск містобудівного кадастру, розповіла голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк. В кадастрі в цифровому вигляді зберігатиметься, перевірятиметься та розроблятиметься містобудівна документація. Перший крок для його запуску вже зроблено – Кабмін ухвалив відповідний проєкт постанови.

Оновлення будівельних норм

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України працює над 30 новими проєктами державних будівельних норм і 60 проєктами національних стандартів. Про це повідомила заступниця міністра Наталія Козловська. Роботу над ще 80 національними стандартами планується розпочати до кінця року.

Схожі новини