Дайджест новин Української асоціації девелоперів 6-12 травня 2024 року
May 13, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів 6-12 травня 2024 року

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події тижня, які відбулися в будівельній сфері та житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Політика та управління:

Звільнення Олександра Кубракова

Верховна Рада ухвалила рішення про звільнення Олександра Кубракова з посади віце-прем'єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Рішення підтримали 272 народних депутата.

Економіка та ринок нерухомості:

Ринок нерухомості: ціни та активність

Згідно з дослідженням аналітичного центру DIM.RIA, 76% відділів продажу новобудов в Україні продовжують працювати. У квітні 2024 року середня ціна квадратного метра на первинному ринку зросла, при цьому найвищі ціни спостерігаються у Києві – 54 084 грн за метр.

Інвестиції та розвиток

Стратегічний документ Ukraine Facility передбачає виділення Євросоюзом €50 млрд на підтримку українських реформ. Голова комітету Верховної Ради Олена Шуляк у колонці для Економічної правди акцентувала на продовженні програм компенсації за зруйноване житло і покращення законодавства в сфері житлової політики.

Новини членів асоціації:

Завершення проекту "Берег Дніпра" корпорацією РІЕЛ

Корпорація Нерухомості РІЕЛ, член Української асоціації девелоперів, оголосила про завершення будівельно-монтажних робіт житлового комплексу «Берег Дніпра» і подання документів на введення будинку в експлуатацію.

Плановані громади для післявоєнної відбудови від Perfect Group

Олексій Коваль, керівник проектів Perfect Group, також член Української асоціації девелоперів, обговорює концепцію планованих громад як інструмент для післявоєнної відбудови України. У своїй колонці для Економічної правди він розбирає, які переваги та недоліки мають великі проекти забудови з наперед спланованою комплексною інфраструктурою.

Новий випуск "Академія РІЕЛ"

Корпорація Нерухомості РІЕЛ, член Української асоціації девелоперів, опублікувала новий номер свого дайджесту, де команда девелопера розповідає про нові підходи до реєстрації майбутнього об'єкта нерухомості та особливості технічного нагляду на будівництвах.

Схожі новини