Дайджест новин Української асоціації девелоперів
September 30, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події, які відбулися в будівельній сфері та житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Новини членів асоціації:

Відновлення зруйнованих будинків

Асоціація західноукраїнських забудовників, член UA Developers, відновить два будинки у Львові, пошкоджені внаслідок ракетного обстрілу. Відбудова відбудеться в рамках міської ініціативи «Візьми будинок під опіку».

«Інтергал-Буд» про зміни на ринку нерухомості

Анна Лаєвська, комерційна директорка «Інтергал-Буд», члена Української асоціації девелоперів, розповіла Фокусу про панівні тенденції на ринку нерухомості, відновлення будівельних проєктів і зміни у цінах та попиті. Про держпрограму єОселя, перехід девелоперів на реєстрацію майбутніх об’єктів нерухомості та багато іншого вона також поговорила з Інтерфакс-Україна.

Цінові прогнози від ENSO

Раміль Мехтієв, CEO компанії ENSO, члена UA Developers, проаналізував динаміку цін на житло. У колонці на LIGA.net він розібрав фактори, які впливають на вартість квадратного метра, а також дав прогноз щодо можливості подорожчання нерухомості.

Економіка та ринок нерухомості:

Виклики для відбудови від Олени Шуляк

Голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк розібрала головні виклики, які необхідно подолати для повноцінної відбудови України. Серед них вона виділяє демографічну ситуацію, брак кваліфікованих кадрів, необхідність забезпечити сталу економіку, єдину законодавчу рамку та ефективний менеджмент.

Політика та управління:

Новий голова Держагенства відновлення та розвитку інфраструктури

Кабінет міністрів України призначив Сергія Сухомлина головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. До призначення новий очільник агентства обіймав посаду міського голови Житомира.

Схожі новини