Дайджест новин Української асоціації девелоперів 29 червня - 5 липня 2024 року
July 5, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів 29 червня - 5 липня 2024 року

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події тижня, які відбулися в будівельній сфері та житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Новини членів асоціації:

Введення паркінгу в ЖК Варшавський-3 від Stolitsa Group

Stolitsa Group, член Української асоціації девелоперів, повідомила про введення в експлуатацію паркінгу в ЖК Варшавський-3. Після його передачі на баланс управляючої компанії власники почнуть користуватися своїми машино-місцями.

200 тисяч за ідею для РІЕЛ

Корпорація Нерухомості РІЕЛ, член UA Developers, оголосила конкурс з призовим фондом у 200 тисяч гривень. Все, що потрібно – створити логотип або слоган для ЖК SOHO та BIG BEN у Львові. Роботи приймаються до 1 серпня.

Майбутні об’єкти нерухомості: лікбез від Perfect Group

Олексій Коваль, керівник проєктів Perfect Group, також члена Української асоціації девелоперів, розібрав закон про захист права власності інвесторів у нерухомість на етапі будівництва. У колонці для Економічної правди він пояснює, яких змін з ухваленням нового закону зазнав процес інвестицій у «первинку».

Економіка та ринок нерухомості:

Пропозиції змін до нової житлової політики

Верховна Рада України оприлюднила звіт за результатами публічних консультацій щодо законопроєкту «Про основні засади житлової політики». Серед отриманих рекомендацій – пом’якшення вимог програми єОселя, створення фондів соціального житла, розширення переліку інструментів для отримання нерухомості, розробка механізмів залучення інвесторів і донорів в житловий сектор тощо.

Інвестиції в півмільярда

Три компанії готові інвестувати $500 млн у виробництво будматеріалів в Україні, повідомила Київська школа економіки. $300 млн і $100 млн відповідно мають наміри інвестувати ірландські Kingspan та група CRH, ще €100 – українська City One Development.

Відновлення в Дії

Українці зможуть обирати в застосунку Дія, які проєкти відбудови у їхніх громадах першочергово фінансуватимуть з Державного фонду регіонального розвитку. Відповідні зміни внесли в закон про розподіл коштів фонду, розповіла голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк.

Схожі новини