Дайджест новин Української асоціації девелоперів 22-28 червня 2024 року
June 28, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів 22-28 червня 2024 року

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події тижня, які відбулися в будівельній сфері та житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Новини асоціації

Відновлення житла

Голова правління Української асоціації девелоперів Євген Фаворов розповів, скільки часу потребуватиме відновлення зруйнованого внаслідок бойових дій житлового фонду. Для ефективного вирішення проблеми необхідно збільшити обсяги будівництва та залучити додаткові інвестиції.

Вартість нерухомості зросте

Також Євген Фаворов пояснив, чому подорожчання житла на первинному ринку неминуче. Через зменшення протягом двох останніх років кількості нових проєктів пропозиція буде звужуватись, що суттєво вплине на доступність первинної нерухомості.

Новини членів асоціації:

Введення в експлуатацію Saga City Space

Компанія Saga Development, член Української асоціації девелоперів, повідомила про отримання ЖК Saga City Space сертифікату про готовність до експлуатації. Наступний етап – огляд апартаментів майбутніми мешканцями та підписання актів приймання-передачі.

Економіка та ринок нерухомості:

Новий банк в єОселі

ТАСКОМБАНК приєднався до програми державного іпотечного кредитування єОселя. Він став десятим банком-партнером програми. В п’ятьох банках-партнерах єОселі можна отримати іпотечний кредит на квартиру в будинку, що зводиться.

Квартир в новобудовах меншає

За даними Держстату, в першому кварталі 2024-го в Україні розпочали будівництво лише 9884 квартир в багатоквартирних будинках. Це на 44,5% менше, ніж почали будувати в січні-березні минулого року і вдвічі менше, ніж в аналогічному періоді 2021-го.

€400 млн на соціальне житло

Представник Європейського інвестиційного банку Гжегош Гайда повідомив Суспільному, що банк профінансує пілотний проєкт з будівництва соціального житла в Україні. На розвиток соціального житла в кількох містах, яке здаватиметься в оренду на пільгових умовах, планують виділити 400 мільйонів євро.

Купівельні настрої українців

41% потенційних покупців нерухомості розглядають придбання квартири в новобудові, свідчать результати опитування DIM.RIA. При цьому в якості інвестиції житло планують купувати тільки 10% респондентів, а найрозповсюдженіша мета – для заміни орендованого житла на власне (36% опитаних).

Схожі новини