Дайджест новин Української асоціації девелоперів 18-24 травня 2024 року
May 24, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів 18-24 травня 2024 року

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події тижня, які відбулися в будівельній сфері та житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Новини членів асоціації:

Переможці премії «Творець року - 2024»

Проекти членів Української асоціації девелоперів відзначені незалежною будівельною премією «Творець року - 2024». Найбільше нагород у KAN Development: ЖК «Файна Таун» взяв першість в номінації «Ландшафтна архітектура (реалізована)», а UNIT.City, Office B14-B15 і паблік-центр ЖК «Республіка» - 2 та 3 місця в номінації «Архітектура комерційних обʼєктів (реалізована)». Меморіал «Хрест Героїв», створений за участі SAGA Development, також члена UA Developers, відзначений в категорії «Проект майбутнім поколінням».

20 млн грн на ЗСУ

Група компаній DIM, член Української асоціації девелоперів, та благодійний фонд «Захист майбутнього» Євгена Карася за 60 днів зібрали 20 млн грн на придбання дронів і автівок. Технікою забезпечать добровольчі підрозділи армії, Нацгвардії та батальйону «Свобода». В ході збору за донат від 500 гривень девелопер розіграв квартиру в своєму ЖК Lucky Land.

10 років DIM

Крім того, група компаній DIM відзначила перший великий ювілей – десять років роботи. За цей час вона ввела в експлуатацію 15 будинків в Києві та області на 3215 квартир. Зараз в портфелі девелопера ще понад 900 тис. м2 житла на різних етапах будівництва.

Присвоєння поштової адреси «Парковим озерам» від «Інтергал-Буд»

Компанія «Інтергал-Буд», член UA Developers, оголосила про отримання поштової адреси першою та другою секціями ЖК «Паркові Озера». Незабаром майбутні мешканці столичної новобудови зможуть розпочати процес оформлення права власності.

Гармонійний девелопмент від НЕСТ

Еміль Соловйов, СЕО компанії НЕСТ, члена Української асоціації девелоперів, поговорив з Forbes про принципи гармонійного поєднання історії та сучасності в забудові міст, а також про відповідальність бізнесу в будівельній індустрії.

Економіка та ринок нерухомості:

Додаткові півмільярда на єВідновлення

Кабінет міністрів України виділив ще 428 млн грн на продовження програми єВідновлення. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, за рік програмою скористалися вже 57 тисяч українців, які отримали понад 11 млрд грн. Серед них 2,8 тисячі родин придбали нерухомість через житлові сертифікати на 5,6 млрд грн.

Здорожчання житла

За рік ціни на житлову нерухомість в Україні зросли на 16%. Такі дані наводить Державна служба статистики за результатами 1 кварталу 2024 року. Збільшення вартості житла на первинному ринку склало 17,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Схожі новини