Дайджест новин Української асоціації девелоперів 15-21 червня 2024 року
June 21, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів 15-21 червня 2024 року

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події тижня, які відбулися в будівельній сфері та житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Новини членів асоціації:

Введення в експлуатацію будинків Stolitsa Group і РІЕЛ

Новобудови, збудовані двома членами Української асоціації девелоперів, введені в експлуатацію. Cертифікати готовності отримали будинки 10.1, 10.2 та 10.3 столичного ЖК «Варшавський-2» від Stolitsa Group та будинок К-1 львівського ЖК «Америка» від РІЕЛ.

Квартири за донати від РІЕЛ і DIM

Корпорація Нерухомості РІЕЛ, член UA Developers, разом із сервісом пошуку нерухомості ЛУН розпочала збір для закупівлі спеціалізованих пунктів управління безпілотними авіаційними комплексами. Всі донатери візьмуть участь у розіграші двокімнатної квартири площею 76 м² в київському ЖК Ok'Land.

Тим часом група компаній DIM, також член Української асоціації девелоперів, вже передала квартиру переможцю свого збору для українських захисників, в ході якого зібрали 20,2 млн грн на безпілотники та автомобілі. Однокімнатну квартиру площею 44 м² в столичному ЖК Lucky Land отримав 20-річний Ігор з Житомира.

Школа майбутнього від KAN

KAN Development, теж член UA Developers, розпочала будівництво нового навчального комплексу освітньої мережі А+ в своєму ЖК Respublika. На його базі функціонуватиме дитсадок для 160 дітей, початкова школа для 360 учнів, гімназія для 450 учнів та ліцей для 270 учнів.

єОселя: ще один банк акредитуватиме новобудови

Sense bank став п’ятим з банків-партнерів програми єОселя, в якому можна отримати іпотечний кредит на квартиру в будинку, що зводиться. Першим девелопером, чия новобудова отримала акредитацію у фінустанові, стала промислово-будівельна група «Ковальська», член Української асоціації девелоперів.

Поштова адреса ЖК «Голосіївський» від «Інтергал-Буд»

Житловий комплекс «Голосіївський» від компанії «Інтергал-Буд», члена UA Developers, отримав поштову адресу. Наступний етап – оформлення інвесторами документів на право власності.

Економіка та ринок нерухомості:

Антикорупційний ефект ДІАМ

Державна інспекція архітектури і містобудування за два повні роки роботи зекономила державі щонайменше 6 млрд грн, наголосила голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк. На її думку, саме таким був би обсяг корупції в будівельній сфері за цей період, якби ДІАМ не замінила свою попередницю – Державно-архітектурну будівельну інспекцію.

Політика та управління:

Новий голова Держагентства відновлення

Кабінет міністрів України тимчасово поклав виконання обов’язків голови Держагенства відновлення на Романа Коменданта. Він очолив установу після прийняття Урядом відставки Мустафи Найєма з посади голови Держагентства.

Схожі новини