Дайджест новин Української асоціації девелоперів 13-17 травня 2024 року
May 17, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів 13-17 травня 2024 року

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події тижня, які відбулися в будівельній сфері та житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Новини членів асоціації:

Рейтинги найактивніших девелоперів

Stolitsa Group, IB Alliance та Інтергал-Буд, які є членами UA Developers, ввели в експлуатацію найбільше квадратних метрів житла в Києві з 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року. Такі результати рейтингу ЛУН та NV. Корпорація Нерухомості РІЕЛ, також член Української асоціації девелоперів, очолила аналогічний рейтинг по Львову.

Введення в експлуатацію Central Tower та колегіуму А+ від KAN Development

KAN Development, член Української асоціації девелоперів, повідомила про введення в експлуатацію будинку Central Tower в рамках проекту UNIT.Home. Новобудова на 65 квартир з підземним паркінгом та фасадом з живими деревами розташована в самому центрі житлового комплексу. Крім того, в житловому кварталі девелопера «Файна Таун» введено в експлуатацію архітектурно-інженерний колегіум А+, який об’єднує дитсадок, початкову та середню школи і профільний ліцей.

Огляд ситуації на ринку житла та прогнози від ENSO

Раміль Мехтієв, СЕО компанії ENSO, яка також є членом Української асоціації девелоперів, розповів NV про те, що цьогоріч впливатиме на ринок житла, як повномасштабне вторгнення позначилося на строках реалізації проектів і як змінюються запити та потреби покупців нерухомості.

Економіка та ринок нерухомості:

10 тисяч квартир за єОселею

Програмою доступного іпотечного кредитування єОселя з моменту запуску у жовтні 2022 року скористалися понад 10 тисяч родин. Загальна сума виданих кредитів становить 15,7 млрд грн. Близько 30% з них взяті українцями на купівлю первинної нерухомості – вже готової або на етапі будівництва.

9 нових індустріальних парків

В першому кварталі 2024 року український Уряд зареєстрував 9 нових індустріальних парків. Серед них «Галіція», що виробляє будівельні матеріали з глини, цемент, вапно та гіпсові суміші, а також вироби з цих матеріалів, «ІнПарк Борислав», що спеціалізується на деревообробці та виробництві меблів, і «БФ «Термінал», сфокусований на деревообробці, виробництві плит МДФ та CLT, ламінату та паркету.

Політика та управління:

Призначення тимчасового голови Мініфраструктури

Кабінет міністрів України тимчасово поклав виконання обов’язків міністра розвитку громад, територій та інфраструктури на Василя Шкуракова. З серпня 2021 року він обіймав посаду першого заступника міністра.

Схожі новини