Дайджест новин Української асоціації девелоперів 25-31 травня 2024 року
May 31, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів 25-31 травня 2024 року

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події тижня, які відбулися в будівельній сфері та житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Новини членів асоціації:

Новий міст-хвиля у столиці

У Києві відкрили пішохідний міст «Хвиля Азову», який зв’язує парк Наталка з Оболонським островом. Метал для мосту завдовжки 164 метри виготовлений на легендарній маріупольській «Азовсталі», а серед меценатів, які виділили кошти на будівництво – Stolitsa Group і KAN Development, члени Української асоціації девелоперів.

1,2 млн грн на ЗСУ від мешканців «Файна Таун»

У ЖК «Файна Таун», збудованому KAN Development, членом Української асоціації девелоперів, вже вп’яте провели благодійний ярмарок. За тиждень на ньому зібрали понад 1,26 млн грн на дрони для ЗСУ.

Реновація від Perfect Group

Олексій Коваль, керівник проектів Perfect Group, також члена UA Developers, аналізує реновацію старих будівель як інструмент вирішення житлової кризи. У блозі для Obozrevatel він розповідає, як додавання одного поверху до будинків, які для цього підходять, може дати Україні майже 35 млн м2 нового житла.

Відповідальний бізнес з НЕСТ

Еміль Соловйов, CEO компанії НЕСТ, члена Української асоціації девелоперів, розповів ukr.net про різницю між «забудовниками» та «девелоперами», а також про принципи гармонійної реставрації історичних будівель.

Економіка та ринок нерухомості:

Інтерактивна мапа для ВПО

В парламенті розглядають законопроект №11281, який передбачає інвентаризацію нерухомості для розміщення внутрішньо переміщених осіб. За її підсумками буде створено інтерактивну мапу з відомостями про всі об’єкти для подання заявок на пільгову оренду для розміщення переселенців, яку зможуть оплачувати благодійні організації.

ТОП-5 змін житлової політики від Олени Шуляк

Олена Шуляк, голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, назвала 5 найголовніших законодавчих змін, які мають лежати в основі нової житлової політики держави. Серед них облік та створення фондів житла, нові інструменти кредитування, цифровізація, реновація застарілих будівель та завершення недобудов.

Схожі новини