Дайджест новин Української асоціації девелоперів 13-26 липня 2024 року
July 26, 2024
Новини індустрії

Дайджест новин Української асоціації девелоперів 13-26 липня 2024 року

Представляємо дайджест новин Української асоціації девелоперів. В ньому ми коротко і без «води» розповідаємо про найголовніші події, які відбулися в будівельній сфері та житті членів UA Developers, а також ділимося цікавими матеріалами від членів асоціації.

Новини асоціації:

Жінки на будівництві

Чи зможуть жінки замінити чоловіків в будівельній сфері, розповів голова правління Української асоціації девелоперів Євген Фаворов. Серед ключових кроків, покликаних подолати кадровий дефіцит – зміна гендерних стереотипів, спеціалізовані навчальні програми та впровадження систем мотивації.

Новини членів асоціації:

Введення в експлуатацію будинків від РІЕЛ

Корпорація Нерухомості РІЕЛ, член UA Developers, ввела в експлуатацію дві новобудови у Львові. Сертифікати готовності від ДІАМ отримали перший пусковий комплекс першої черги ЖК «Брама» та п’ятий будинок другої черги ЖК «Шенген».

21 млн на техніку для ЗСУ від РІЕЛ і ЛУН

Благодійний фонд «Повернись живим» закрив збір на 16 пунктів управління БпЛА. Фінальний внесок у проєкт здійснили ЛУН та Корпорація Нерухомості РІЕЛ, член Української асоціації девелоперів. Під час спільного розіграшу «Квадрат за донат» вони зібрали понад 21 млн гривень з загальних 48 млн.

«Інтергал-Буд» про ринок нерухомості

Анна Лаєвська, комерційна директорка «Інтергал-Буд», члена UA Developers, проаналізувала роботу будівельників під час війни. В інтерв’ю mc.today вона розповіла про адаптацію девелоперів до ринкових змін, трансформацію уподобань покупців житла, роботу жінок на будівництві та плани компанії на 2024 рік.

Taryan Group про будівництво в воєнний час

Артур Мхітарян, засновник та СЕО Taryan Group, члена Української асоціації девелоперів, розповів про особливості роботи в умовах широкомасштабної агресії. В інтерв’ю Фокусу він розібрав поточну ситуацію на ринку нерухомості та пояснив, як змінилися умови роботи українських девелоперів.

Економіка та ринок нерухомості:

Житло для ВПО: чотири варіанти

Одразу над чотирма варіантами вирішення житлового питання для ВПО працюють в Україні, повідомила голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк. Серед інструментів у розробці – запуск оренди з правом викупу, запровадження спеціальної субсидії на оренду житла, соціальна оренда, а також перегляд умов програми єОселя.

Ціни ростуть

Протягом червня середня ціна квадратного метра в українських новобудовах збільшилася на 1,3%, свідчить дослідження DIM.RIA. Загалом за перше півріччя 2024-го вартість житла зросла на 5,9%. Найвищою ціна квадратного метра залишається в Києві – в середньому 55 182 грн.

Схожі новини